Monday, August 5, 2019

Descopera in acest articol ce pachet se pot oferi la o inmormantare

Pentru ca inmormantarea sa fie posibila pentru orice categorie sociala, in prezent exista la Casa funerara Luca pachete funerare cu ajutor de inmormantare. Acest lucru este posibil cu ajutor din partea statului roman. Decontul ajutorului de deces se stabileste in fiecare an, prin lege, iar in anul 2019 acesta este de 5163 lei pentru persoanele cu calitatea de pensionar sau asigurat, sau de 2582 lei pentru membrii familiei.

Ajutorul de deces se acorda inclusiv unui membru de familie care nu are calitatea de asigurat sau pensionar, iar prin membru de familie se intelege: sot sau sotie, copil cu varsta de pana la 18 ani sau pana la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani, copil aflat in intretinere, indiferent de varsta, daca este declarat inapt de munca din cauza starii de sanatate inainte de implinirea varstei de 18 ani sau 26 de ani pentru cei care isi continua studiile, parintii si bunicii oricaruia dintre soti.

Dreptul de acordare a ajutorului nu este conditionat de o perioada minima privind stagiul de cotizare.
Cererea pentru acordarea ajutorului de deces se depune la Casa teritoriala de Pensii pentru pensionari sau la angajator, adica la platitorii acestui drept de asigurare.

Documentele necesare pentru ajutorul de deces sunt cererea pentru acordarea ajutorului de deces, certificatul de deces, original si in copie, actul de identitate al solicitantului, original si in copie, documente care sa ateste gradul de rudenie, original si in copie, daca este cazul, documente din care sa rezulte suportarea cheltuielilor de inmormantare, act medical emis ori vizat de expert medical al asigurarilor sociale pentru copilul inapt de munca, in varsta de peste 18 ani sau 26 ani pentru cei acare isi continua studiile, in original, daca este cazul, adeverinta care certifica faptul ca membrul de familie cu varsta intre 18 si 26 de ani urma cursurile unei forme de invatamant legal organizata, in original, daca este cazul.

Cererea de ajutor poate fi depusa o singura data de persoana care a suportat cheltuielile de inmormantare, aceasta putand fi: sotul supravietuitor, copil, parinte, tutore, curator, alta persoana.
Plata ajutorului de deces se efectueaza in 24 ore de la depunerea cererii. In functie de calitatea persoanei decedate, plata o face: angajatorul, daca decedatul era angajat sau membru de familie al angajatului, institutia teritoriala care gestioneaza asigurarile pentru somaj, daca decedatul era somer sau membru de familie al somerului, casa teritoriala de pensii, daca decedatul era pensionar sau membru de familie al pensionarului.

Luand in calcul posibilitatea pe care o ofera Casa funerara Luca este posibil sa se aleaga unul dintre pachetele funerare de servicii funerare complete puse la dispozitia familiei indoliate, pe site-ul firmei. In cazul in care exista dorinta sa modificam anumite servicii din pachete, se poate personaliza totul cu ajutorul echipei de profesionisti. Avand o vasta experienta acumulata va veti putea baza pe ajutorul acordat de firma funerara. In plus angajatii sai vor trata fiecare caz in parte cu promptitudie si empatie.

Nu in ultimul rand, va veti putea baza pe servicii funerare complete fiind disponibile non stop.

No comments:

Post a Comment